Mijn eerste twee maanden als adviseur

Mijn eerste twee maanden als adviseur

Sinds december 2017 ben ik werkzaam bij 22graden, een bureau voor organisatieadvies, interim-management en projectmanagement in de zorg. 22graden is een relatief klein, maar groeiend bedrijf met momenteel elf adviseurs. En ik maak daar nu deel van uit!

Maar wat doe je dan zoal, als adviseur? In mijn eerste twee maanden heb ik zowel aan interne als externe opdrachten gewerkt op het gebied van organisatievraagstukken en kwaliteitsonderzoek. Voor deze opdrachten heb ik plannen en adviezen geschreven. Eén opdracht was bijvoorbeeld het uitvoeren van een audit en het geven van advies aan een organisatie voor seniorenwoningen en zorgcentra. Dit deed ik samen met een collega. Deze ervaring heeft mij veel geleerd over de huidige kwaliteitsnormen. Daarnaast heb ik voor een andere opdracht, door middel van een SWOT-analyse, een strategisch advies uitgebracht voor een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

De vraag die ik eerder stelde, “Wat doe je als adviseur?”, zal elk van mijn collega’s weer iets anders beantwoorden. Ik heb gezien dat advieswerk in de zorg ontzettend veelzijdig is. Dit maakt ook wat het werk als adviseur mij zo aan spreekt. Ik vind het leuk om te werken aan verschillende opdrachten en het geven van advies aan organisaties als verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen en gemeenten door het hele land. Zo zie je enorm veel van de zorg, zowel beleidsmatig als wat er gebeurt op de werkvloer. Hierdoor krijg ik energie om aan de slag te gaan met het beter inrichten van zorg. Dat is ook wat we doen bij 22graden, we bieden ondersteuning en komen met creatieve oplossingen voor vraagstukken binnen organisaties.

Het team van 22graden is heel divers. Collega’s hebben uiteenlopende kwaliteiten, expertise en achtergronden. Zo werken twee collega’s als interim-manager, doen anderen opdrachten op het gebied van kwaliteit, is één van mijn collega’s (inkoop) strateeg sociaal domein en een ander vooral actief binnen de ggz. Op onze kantoormiddagen bespreken we waar uitdagingen liggen en waar we van elkaar kunnen leren. Voor de komende tijd richt ik me op opdrachten op het gebied van organisatieadvies en projectmanagement. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad zal komen, maar een ding weet ik zeker: advies geven in de zorg is waar ik mij de komende tijd voor in wil zetten!

Anouk Busser
anoukbusser@22graden.nl